Bejelentés


Tisza-tavon, Pusztákon át... ...néha reggel, néha este.


Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

 

Búbosbankás les (április-május)


Április elejétől hangzik fel a hímek jellegzetes „uppogása”. Két különböző helyszínen állítottunk lessátrat, ahová évek óta visszatérnek bankáink költeni. Fotózásukhoz a legeredményesebb időszak április közepe,május eleje. Erre az időszakra tehető nászuk is, amit egy látványos ceremónia előz meg. Fotózásuk közepesen nehéz,nem félnek, de tartanak az embertől. A les előtti beszállóág úgy van beállítva,hogy egy 300mm-es objektív látómezejébe, vágatlan kompozícióban beleférjen egy landoló banka.A helyi fényviszonyok miatt, ha van,érdemes vakut is használni a délelőtti órákban,délután frontfényekre vállt a megvilágítás. A fotózás sikeressége nem köthető napszakhoz,kisebb-nagyobb megszakításokkal reggeltől estig aktívak a madarak. Ezen leseink magánterületen vannak,a fotózáshoz nem kell engedély. A leseket május közepén elbontjuk,hogy bankáink nyugodtan tudjanak fiókát nevelni, hisz jövőre is visszavárjuk őket…

 Gyurgyalagos les (május)


 


Tiszafüred külterületén 3 helyszínen biztosítunk lehetőséget Magyarország legszínpompásabb madarának fotózásához. Mindhárom lesünk rflexüveggel van ellátva,így a fotózás a madarak legkisebb zavarása nélkül történhet. 2 egyszemélyes és 1 háromszemélyes les áll a fotósok rendelkezésére. A nagylesből kényelmesen ülve, míg a két kisebb lesből fekvő pozícióból dolgozhat a fotós. Május 10-töl junis első hetéig lehet a madarakat legeredményesebben fotózni, ezután az időszak után a fiókanevelés következik ez idő alatt zavarásuk nem etikus.Állcázás,felszerelés: a nagy lessel szemben kel a Nap, így a reggeli órákban besüt a lesbe, ennél fogva sötét színű archáló vagy kendő és kesztyű használata javasolt a jobb állcázás miatt. A beszállóágak közelsége miatt 200mm-es optikával már eredményesek lehetünk, a max.objektív 500mm-es lehet, nagyobb gyújtótávolság esetén az üveglap már torzít!A fiókák julius második hetében vállnak röpképessé, ez az időszak szintén akciódús, a lebtöbb jó képet ekkor lehet készíteni.


    


 


 


   


 


 


 


   


 


 


   


 


 


 


 


 


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!